Opis

Igra letni časi in ura je ustvarjena za predšolske otroke z namenom razumevanja koncepta časa. Vsebina nudi preproste aktivnosti, izvirne ilustracije in zanimive kratke pravljice s katerimi se malček skozi igro uči.

Vsebina:

ŠTIRI SESTAVLJANKE: prikazujejo isto pokrajino v vseh štirih letnih časih. Malček spozna značilnosti posameznega letnega časa in opazuje kako se narava skozi vse leto spreminja. Spodbudimo ga, da razmišlja o razlikah med letnimi časi in mu postavljajmo različna vprašanja in uganke v zvezi s posameznim obdobjem. Tako bo sestavljanje še bolj zanimivo in poučno.

URA POLŽEK: s pomočjo zabavne ure se bo otrok tekom igre spoznaval s časom in sosledjem dnevnih aktivnosti. Malčki, ki še ne poznajo števil bodo opazovali sličice in se poigravali z vrtenjem kazalcev.

PIKAPOLONICA Z DNEVI: prikupna pikapolonica bo v družbi domačih živali otroku na zabaven način predstavila dneve v tednu. Na pikah ima zapisane verze, ki si jih bodo otroci z lahkoto zapomnili. Pike lahko odstranite in jih nato otrok vedno znova vstavlja nazaj.

ŽELVICA Z MESECI IN LETNIMI ČASI: s pomočjo želvice se bo otrok zabaval ob učenju in spoznavanju mesecev in letnih časov. Sprednja stran sestavljanke ponazarja mesece; 12 koščkov, za 12 mesecev. Na zadnji strani pa bodo štiri vile, predstavile vsaka svoj letni čas. Ob pripovedovanje zgodbice bo otrok spoznal glavne značilnosti in se po tem tudi naučil prepoznati posamezni letni čas.

Primerno za otroke starejše od treh let.

Na e-igrace.com najdete veliko zanimivih in poučnih družabnih iger za vse starosti.

Dodatne informacije

Proizvajalec